1 juni 2019 vanaf 09:00 uur

Robert Mars

Beste voetballers,

Op 12 november 2009 werd er bij Robert een hersentumor ontdekt. Op 26 november werd Robert hieraan geopereerd, de operatie duurde 5,5 uur. De tumor werd onderzocht en 2 weken later kregen wij de verschrikkelijke uitslag: Robert, onze zoon, had kanker. 

Hierop volgde 31 keer bestraling en een heel jaar lang chemokuren. Robert is hier ontzettend ziek van geweest. Vele weken hebben wij in het ziekenhuis doorgebracht. Maar, ondanks alles, zijn wij altijd positief gebleven. Dat is ook de enige manier om door zo'n heftige tijd heen te komen. Robert moest positief blijven, want hij was pas 8 jaar oud en moest dit alles al op zulke jonge leeftijd ondergaan.

Op 12 december 2010 was de laatste chemokuur een feit. We hebben thuis een klein feestje georganiseerd omdat we eindelijk klaar waren en vooral ook omdat we niet meer als gezin gescheiden waren. Dat viel namelijk voor onze andere zoon ook niet mee. In januari 2011 ging Robert van lieverlee weer wat meer naar school. Zijn conditie was natuurlijk ver beneden peil, maar Robert was een volhouder en deed zelfs mee aan de gymlessen! Robert had in alles weer veel plezier.  Van 4 tot en met 11 februari 2011 mochten we naar Villa Pardoes. Dit is een onvergetelijke week geweest! Eenmaal thuis aangekomen waren we allemaal erg moe, maar ook erg voldaan. Robert was natuurlijk in het bijzonder erg moe en bleef dan ook nog een weekje thuis. Daarna was het voorjaarsvakantie. Plots kwamen er bij Robert verschijnselen op die wij al eerder hadden gezien, toen Robert zo ziek was.

Onze gedachten werden bevestigd door de oncoloog: de kanker was terug! Op 28 december 2010 had Robert nog en MRI gehad waarop niets te zien was. Op 16 maart 2011 kreeg hij weer een MRI en op 18 maart kregen wij opnieuw het verschrikkelijke nieuws te horen. Het was vele malen erger dan de vorige keer. Wij wisten wat dit ging betekenen...... Op 4 april 2011 moest Robert worden opgenomen vanwege heftige hoofdpijnaanvallen. Wij moesten gaan vertellen dat Robert naar de hemel ging. Op 6 april zijn wij thuisgekomen uit het ziekenhuis en Robert is op 9 april 10 jaar geworden!

Op 11 april 2011 is Robert in ons midden overleden. Er zijn ontzettend veel mensen naar zijn begrafenis gekomen en dit heeft ons allen heel goed gedaan. Maar het feit dat Robert heeft moeten vechten tegen deze oneerlijke ziekte is en blijft niet eerlijk. Doormiddel van dit stukje willen wij dan ook vragen om na te denken als je dat vreselijke k-woord gebruikt. Dit woord brengt veel emotie bij andere mensen naar boven.

Wij willen op deze manier ook iedereen bedanken die op enige manier iets betekend heeft om deze dag tot een succes te maken!

Warme groet,

Waldrik, Elize en Waldrik Mars

Helpt u ons ook?

NL36 RBRB 0850 0417 16 t.n.v. Robert voor KiKa