1 juni 2019 vanaf 09:00 uur

Samenvatting editie 2014

Na een fantastische zonnige dag is afgelopen zaterdag 24 mei maar liefst een opbrengst van 13.500,00 euro opgehaald voor KiKa.

Het toernooi wordt gehouden ter nagedachtenis aan Robert Mars. Robert was een jeugdlid van voetbalvereniging Beesd en heeft op 11 april 2011 op 10 jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloren. De 3de editie van het Robert Mars Toernooi is een feit. De opbrengst van deze dag zal wederom omgezet worden in stenen voor het Prinses Máxima Centrum. Namens de vrienden van Robert Mars willen wij iedereen bedanken die zich belangeloos heeft ingezet voor deze prachtige dag!!!

Klik hier voor de foto's van deze dag!

REACTIE   LEKVOGELS

Om 8.45 uur vertrokken we richting Beesd om daar mee te doen aan het Robert Mars toernooi. Ik dacht nog bij mezelf “we moeten pas om 10 uur voetballen, waarom zo vroeg vertrekken?’ Bepakt met tassen vol broodjes, koekjes en snoepjes, want het beloofde een hele lange dag te worden, reden we naar Beesd.

Na het drinken van een “bakkie” koffie installeerden wij ons bij het hoofdveld waar de opening zou beginnen. Alle teams moesten zich verzamelen op de achterlijn en vandaar liepen ze achter elkaar in een lange rij het veld op zodat er een halve maan ontstond over het hele veld. Iemand begon te vertellen over Robert Mars. 

Robert Mars was een jongen van 10 jaar die voetbalde in de E van Beesd. Op 11 april 2011 is hij overleden aan de gevolgen van kanker. Robert was een jongen net als alle kinderen die daar op het veld stonden. Dit toernooi wordt georganiseerd voor Robert en de organisatie wil met dit toernooi vragen om nooit het K woord te gebruiken en er een leuk, gezellig en vooral sportief toernooi van te maken. Op het veld en langs de lijn was het echt muis stil. Ook de ouders van Robert en broer stonden daar midden op het veld. Wij langs de lijn hadden echt tranen in onze ogen. Wat ontzettend knap om daar te staan als ouders en broer. Daarop begon het lievelingslied van Robert te spelen, waarop wij allemaal in lachen uitbarsten. Ik durf niet goed te schrijven welk liedje het is, maar vraag het gerust aan de mensen die er aanwezig waren. 

Het toernooi kon beginnen. Na diverse wedstrijden gekeken te hebben, gingen we maar eens een rondje over de aanwezige markt lopen. Er viel van alles te kopen, enveloppen te trekken, nummertjes in te vullen voor grote prijzen en alle opbrengst is voor KIKA. Ook de meegekomen broertjes en zusjes konden zich goed vermaken op het springkussen of met het gooien van blikken en natuurlijk het eten van heerlijke wafels of pannenkoeken.
Na alle poule wedstrijden, mochten de winnaars van poule 1 en 2 tegen elkaar spelen. (Stedoco – MVV Meteren) De champions leage muziek begon te spelen en scheidsrechter Jeroen Manschot (van de eredivisie) komt met beide teams het veld opgelopen. Netjes op een rij gaan staan en elkaar een hand geven. Het zag er zo professioneel uit. Stedoco was de grote winnaar. Na afloop van deze wedstrijd begint direct de prijsuitreiking. Alle teams gaan op het veld zitten rond de tafel met daarop de bekers. De moeder van Robert pakt de microfoon en weer is het muisstil. Ze overhandigt een cheque van € 13.000,00 aan iemand van KIKA. Dit bedrag is deze dag opgehaald. Het is echt waanzinnig! Wij stonden weer met tranen in onze ogen. 

Ik zag enorm op tegen deze lange dag voor mijzelf en ook voor de kinderen, maar ik heb nog nooit een toernooi meegemaakt dat zo gemoedelijk, gezellig en ontzettend goed georganiseerd is. De sfeer was zo ontzettend warm en mooi. Ik kan echt elke leider aanraden om zich in te schrijven voor dit toernooi. Wat een mooie dag! “RESPECT”

Helpt u ons ook?

NL36 RBRB 0850 0417 16 t.n.v. Robert voor KiKa